Gebruikerslogin

         

 

Agenda

Net als ieder jaar zal het Chemisch Dispuut Leiden op 20 mei haar Dies Natalis vieren. In 2016 werd dit echter groter gevierd dan normaal! Het CDL werd namelijk 90 jaar en dit moest gevierd worden met het 18e lustrum met als thema "Complex".

Naast de lustrumweken is er ook een almanak gemaakt door de lustrumalmanakcommissie met als thema ''ChArged'.

Even voorstellen: wij zijn de almanakcommissie van het CDL van 2015/2016. En meteen een bijzondere commissie, want omdat de almanak maar eens in de vijf jaar wordt uitgebracht is er ook maar eens in de vijf jaar een commissie nodig. Dat maakt onze taak extra gewichtig, want dat betekent dat het boekje dat wij dit jaar uitbrengen vijf jaar mee gaat. Wat is een almanak eigenlijk? Een almanak is een terugkerende publicatie met terugkerende informatie, vaak geordend in chronologische volgorde. Voor de almanak van het CDL wordt elk lustrumjaar een boekje uitgebracht over de de afgelopen vijf jaar van de vereniging. In de amanak vindt je informatie over de leukste activiteiten, de besturen die daarvoor verantwoordelijk waren, het onderwijs en de vakgroepen van de universiteit, een overzicht van de leden en zusterverenigingen en gelukkig is er ook wat ruimte voor ons om op een creatieve manier in te vullen. De almanakcommissie zet dit boekje samen in elkaar. Een leuke taak, en we hopen je dan ook terug te zien bij de officiële en feestelijke uitreiking van de lustrumalmanak op 9 mei!

11 mei zal het lustrumsymposium plaatsvinden, georganiseerd door de lustrumsymposiumcommissie:

Wij zijn de lustrumsymposium commissie bestaande uit vier gemotiveerde scheikunde studenten. Met Jacob van Hengst als voorzitter, die de contacten legt met binnen- en buitenland. Damy Zwagerman als secretaris, die onze ideeën gestructureerd op papier weet te brengen. Myrthe Crombaghs als penningmeester, het levende bewijs dat vrouwen wel met geld kunnen omgaan. En als laatste Hugo Minnee, die als QQ’er dit zooitje ongeregeld in de hand houdt, zijn wij vieren opzoek naar interessante en inspirerende sprekers om dit symposium tot een groot succes te maken!

Het lustrum is afgesloten met een reis naar Singapore en Maleisië, georganiseerd door de lustrumreiscommissie.