Gebruikerslogin

         

 

Agenda

Het CDL bestaat natuurlijk niet zonder haar leden en vele commissies. Wil jij je het komende jaar inzetten voor een commissie? Klik dan hier en toon je interesse via het commissie-interesseformulier. Lees hieronder meer over de commissies die het CDL komend jaar rijk zal zijn en wat deze inhouden. Als de commissie voor of vanaf een bepaalde jaarlaag is, dan staat dit vermeldt bij de commissie.

 

 

Archiefcommissie

Ga opzoek naar alle pareltjes en geheimen van het Chemisch Dispuut Leiden! Als archiefcommissie ben jij dé baas van het archief en aan jouw de taak om hierover te waken. Ontdek spannende brieven uit een ver verleden of digitaliseer dingen die nooit verloren mogen gaan. Daarnaast is de archiefcommissie befaamd om haar legendarische archiefavonden in de Science Club, waarbij gezelligheid altijd voorop staat.
 

Activiteitencommissie (Akcie)

De Akcie bestaat uit vier à vijf tweedejaars en ouder studenten en organiseert activiteiten voor alle CDL’ers. Naast het jaarlijks terugkerend kerstdiner en voetbaltoernooi, zijn er de afgelopen jaren genoeg andere activiteiten neergezet. Denk hierbij aan ijskarten, een LAN-party, hitjesbingo, casinoavond en een poolavond. Als commissie heb je de vrijheid om je eigen activiteiten te verzinnen en te organiseren. Heb je nu al duizend ideeën om volgend jaar leuke activiteiten te organiseren voor je mede-CDL'ers? Toon je interesse!

 

 

Belgiëreiscommissie (tweedejaarsstudenten)

Organiseer met een commissie bestaande uit vier tot vijf tweedejaarsstudenten een onvergetelijke reis voor je jaargenoten naar het welbekende buurland genaamd België. Tijdens deze dagen zullen de bezoeken aan verschillende bedrijven en universiteiten centraal staan, maar is er natuurlijk nog voldoende tijd om tot in de vroege uurtjes een aantal steden op stelten te zetten. Voel je ook niet beperkt tot onze zuiderburen. Het is bijvoorbeeld ook zeer goed mogelijk om een bezoek te brengen aan onze geliefde oosterburen.
 

Broertjes- en zusjesdag commissie

Nieuw dit jaar is de broertjes- en zusjesdag! Denk hierbij aan de ouderdag, maar dan voor alle broertjes en zusjes! Aan jouw commissie om de eerste editie van deze dag zo gaaf en onvergetelijk mogelijk te maken. De invulling van de dag staat nog helemaal open, dus de perfecte commissie om al jouw ideeën kwijt te kunnen. Dus ben jij er klaar voor om iets ontzettend gaafs van deze dag te maken en ben jij in september 2017 tweedejaarsstudent of ouder? Meld je dan snel aan voor deze commissie! 

 

CDL-TG Feestcommissie 

Het CDL-TG feest is hét MST feest van het jaar! Dit jaar wordt het feest georganiseerd in Leiden en jij zorgt samen met je commissie voor dit legendarische feest. Je maakt de posters, doet alle promotie, regelt gave DJ's en gaat opzoek naar de beste feestlocatie in Leiden. Ook heb je alle vrijheid in het bedenken van een episch thema! Dus ben jij een echt feestbeest en wil jij het allergaafste feest van MST van dit jaar organiseren? Toon je interesse in deze commissie! 

CollectCie

Nieuw commissie, nieuwe uitdagingen! De collectecommissie is de nieuwe commissie die zich zal gaan inzetten voor het goede doel. Welk doel? Dat is helemaal aan jou! Samen met je commissiegenootjes kiezen jullie een goed doel dat jullie belangrijk vinden en gedurende het collegejaar halen jullie zo veel mogelijk geld binnen voor het goede doel, karmapunten gegarandeerd! En hoe je dat doet, dat is ook aan jullie. Een sponsorloop? Een geweldige lunch? Een loterij? Een ludieke actie die het hele CDL op z'n kop zet? Alles mag en niks is te gek! Dus heb jij een hart van goud en wil jij een breed scala aan activiteiten organiseren voor dit doel? Dan is dit een commissie voor jou! In deze commissie kunnen leden van alle jaarlagen. 

 

Chimica Redactie

De Chimica Redactie houdt zich bezig met alles rondom hét blad van het CDL: de Chimica Acta Lugduni. Hierbij streeft de redactie niet alleen naar het behouden van de huidige kwaliteit van het blad, maar ook naar optimalisatie, zowel inhoudelijk als op het gebied van vormgeving. Als redacteur van de Chimica leer je al vrij snel werken met Indesign en Photoshop en ben je veelal bezig met het verwerken van stukken van anderen. In het grootste gedeelte van het studiejaar is het rustig binnen de commissie, tot dat de deadline nadert! Dan houdt de commissie namelijk haar befaamde klussessies op het hok. Deze zijn niet alleen altijd erg gezellig, maar ook erg waardevol voor het blad zelf. Interesse in de redactie? Vraag dan vooral aan een van de redacteuren wat het precies inhoudt!

College respons commissie (CRC)

Dé studiegerelateerde commissie waarbij je als bachelorstudent de hoognodige feedback kan geven over de lopen vakken onder genot van een lekkere lunch. Kom twee maal per periode, halverwege en aan het einde, om de vakken stapsgewijs te behandelen met een kleine groep jaargenoten. Breng de knelpunten in kaart en geef suggesties door om de opleiding te verbeteren. Laat de mening van de studenten horen en maak het verschil!
 

 

Diescommissie

De diescommissie is verantwoordelijk voor het organiseren van alle activiteiten tijdens en rondom de diesweken van het Chemisch Dispuut Leiden. De Dies Natalis (geboortedag) van het CDL is 20 mei 1926. Deze moet natuurlijk ieder jaar uitbundig gevierd worden. De diescommissie is hierbij vrij om leuke, maar ook informatieve activiteiten te organiseren rondom de verjaardag van het CDL. De afgelopen jaren omvatte dit een barbecue, receptie, feest en verkiezings-ALV, maar de commissie is vrij in het zelf bepalen van activiteiten. Zo werd er afgelopen jaar bijvoorbeeld een poolparty georganiseerd! 

 

Eerstejaarscommissie (EC) (eerstejaarsstudenten)

Samen met TG is een aantal jaren geleden de eerstejaarscommissie opgezet. De eerstejaarscommissie bestaat uit zes eerstejaarsstudenten die activiteiten organiseren voor alle mede-eerstejaarsstudenten. Denk hierbij aan gezellig bowlen, een kroegentocht, een knakworstenlunch en een afsluitende BBQ. Jaarlijks organiseren ze ongeveer vijf activiteiten om het contact tussen de eerstejaarsstudenten te vergroten. Jouw taak in deze commissie is om samen met de rest de hele organisatie te doen, dus van inkopen tot afrekening en van het bedenken van de activiteit tot de promotie.

 

Eerstejaarsweekendcommissie (EJWcie) (tweedejaarsstudenten)

Het draait allemaal om die eerste indruk. En bij het deelnemen aan deze commissie maak je die zeker! Organiseer voor alle lieve aankomende MST-studenten, beter bekend als 'nullen', een weekend gevuld met activiteiten om ze kennis te laten maken met elkaar, de studie en natuurlijk het Chemisch Dispuut Leiden en het Technologisch Gezelschap. Vorm het weekend naar jouw hand door gave activiteiten neer te zetten die worden afgewisseld met spetterende feesten om zo de binding tussen de nullen op gang te brengen. Een intensieve commissie bestaande uit tweedejaarsstudenten die een een inspanningspiek kent tijdens de zomervakantie, maar resulteert in een hechte groep en veel voldoening geeft.

 

Faculty party commissie

Aan het begin van het jaar wordt er een feest georganiseerd voor alle studenten van de faculteit! Op een grote feestlocatie ergens in Leiden zet jij samen met je commissie een legendarisch feest neer. Samen bedenken jullie een gaaf thema, regelen jullie de kaartverkoop en zorgen jullie voor de promotie. Op de avond zelf zorgen jullie voor de versiering en DJ's om zo er een geslaagde avond van te maken. In de commissie zit van elke studievereniging één persoon, dus je leert ook nog eens veel nieuwe mensen kennen.

 

Feminicie

De Femincie is een commissie voor en door de meiden van het CDL! Met meiden uit verschillende jaarlagen organiseer je leuke, zeer verschillende activiteiten. Zo is er dit jaar een wijnproeverij en een paaldansworkshop geweest, maar kan je ook denken aan een sushiworkshop of een filmavond. Naast deze activiteiten organiseer je ook de Ladies Career Night. Dit is een luxe diner waar verschillende dames uit de chemische industrie uitgenodigd worden en komen vertellen over hun werk. Hierbij zet je niet alleen een hele bijzondere avond neer, maar doe je ook veel contacten op!

Fotocie

Een foto zegt meer dan 1000 woorden, zo gaat het gezegde. Waan jezelf een echte fotograaf met de spiegelreflexcamera of knalroze partycam van het CDL en schiet mooie plaatjes op één van de vele activiteiten en feesten! Maak vanuit dit complete aanbod een selectie met de ware pareltjes die kunnen worden gedeeld op de website en waarmee alle aanwezigen zich bij het doorlopen van de foto's zich weer even terug kunnen wanen in die mooie tijd. Daarnaast zijn er nog verschillende kanalen zoals Twitter en Instagram waarop unieke beelden gedeeld kunnen worden én als kers op de taart beheren jullie ook nog eens de befaamde fotomuur in het CDL hok! 

 

Master committee (mastersstudenten)

The master committee is an unique collaboration between the CDL and LIFE. It is not simply a collaboration between master students from the masters Chemistry and Life Science & Technology but also an internationally oriented committee: it was the first committee of the CDL and LIFE in which international students toke part! This made the committee a mixed group of people, which only turned out to be very positive! The committee strives to organize activities that brings all the master students together and strengthen their (chemical) bond. We can hereby think of two different types of activities: social activities and master lectures.

 

Foreign Excursion Committee (Mexcie) (derderjaarsstudenten en ouder)

The Foreign Excursion Committee (or in Dutch: Mexcie) organizes a trip of several days to a destination somewhere in Europe. This trip is a the same time as the trip to Belgium for the second year students. The committee consists of 5 third year or master students and the trip will have a maximum of 25 students. As a committee you will have the freedom not only to choose the destination(s), but also to decide the program. During the days there will be education related visits to companies, musea and universities and during the nights it is time for cultural activities. Last year the foreign trip was organised for the first time and the students visited Tallin and Helsinki.

 

Open Mic Night Commissie

Voor de muzikanten onder de CDL-leden wordt er elk jaar een open podium georganiseerd door de Open Mic Night Commissie, bestaande uit studenten van verschillende studies binnen de FWN. Op het open podium iedereen is welkom, van rock- of metal bands tot klassieke pianisten, maar ook andere entertainers, zoals cabaretiers. Hou jij erg van muziek en optreden, maar wil je eens aan de andere kant van het podium staan, en achter de schermen alles regelen? Of hou je niet erg van op een podium staan, maar wil je gewoon een leuke avond organiseren? Dan is deze commissie iets voor jou!

Ouderjaarsweekendcommissie (OJWcie) (tweedejaarsstudenten en ouder)

De OJWcie organiseert hét weekend voor tweedejaars CDL’ers en ouder. Voor het weekend worden een locatie, vervoer en activiteiten geregeld. Verder zal er ook gegeten moeten worden en moet er van alles genoeg aanwezig zijn. Het weekend vindt vaak plaats in april en heeft ongeveer 40 deelnemers. Dit jaar vond het weekend plaats in het pittoreske Sneek, wat dus een eindje weg was van het mooie Leiden. Om toch zo veel mogelijk CDL'ers is promotie voor deze commissie natuurlijk uiterst belangrijk en daarnaast moet je creatief om gaan met je uitgaven om de prijs voor de deelnemers zo laag mogelijk te krijgen.

 

Science Gala commissie

Voor alle vijf studieverenigingen van de faculteit vindt elk jaar een groot gala plaats. Studenten van de faculteit van natuurwetenschappen en hun dates zijn op deze avond te bewonderen in hun rokkostuum of galajurk. Als commissie heb je de vrijheid om de locatie, thema en invulling van de gehele avond te bedenken. Er is dan ook ruimte om dit jaarlijks feest groots aan te pakken en je van je mooiste kant te laten zien.
 

Science Quiz commissie

Sinds twee jaar wordt er een quiz georganiseerd vanuit alle studieverenigingen van de faculteit met wetenschappelijke vragen. Hierbij kun je denken aan populair wetenschappelijke vragen of juist vragen die specifiek gerelateerd zijn aan jouw studie. Deze vragen verzin je met behulp van je commissie en door contact te zoeken met professoren. Daag je mede-studenten uit tot nadenken en laat zien dat scheikunde natuurlijker veel leuker, moeilijker en dynamischer is dan alle andere studies die deze faculteit rijk is.
 

Tappersgilde

Hét Tappersgilde van het CDL verzorgt eens in de vier weken de donderdagborrel in de Science Club. De commissieleden zorgen ervoor dat er geen dorst geleden zal worden! Ze staan achter de tap en regelen de opening en sluiting van de Science Club. Daarnaast hebben er afgelopen jaar verscheidene themaborrels plaatsgevonden, die komend jaar zeker weer georganiseerd zullen worden. Hier hoort natuurlijk ook het maken van een leuk postertje bij. Geïnteresseerd in het versterken van het team of vragen? Neem dan contact op met het bestuur!

 

Traktaatcie

Houd je van kokkerellen en experimenteer je niet alleen in het lab, maar ook in de keuken? Kom dan bij de Traktaatcie! De Traktaatcie verzorgt elke ALV lekkere hapjes. Dit kan van alles zijn, wat je maar leuk vindt om te maken. Naast de hapjes op de ALV organiseert de Traktaatcie ook een eigen activiteit, namelijk het valentijnsdiner. Tijdens dit luxe diner laat de traktaatcie CDL'ers en hun dates versteld staan met champagne, oesters en andere luxieuse versnaperingen. 
 

Webcie

De Webcie onderhoudt de website. Zo worden activiteiten op de site gepromoot, maar moeten ook Chimica’s, tentamens en foto’s op de site gezet worden. Verder moet er met enige regelmaat een beveiligingsupdate uitgevoerd worden. Op dit moment houdt de webcie zich ook bezig met het bouwen van een nieuwe site. Wat inhoudt dat je in deze commissie niet alleen kan helpen met de bouw van de nieuwe CDL-site, maar ook nog invloed kan uitoefenen op het nieuwe design.