Gebruikerslogin

         

 

Agenda

Sinds er in de jaren zestig een actief programma op is gestart om een aantal sub-disputen op te richten en echt actief vorm te geven heeft het CDL bijna altijd een of meerdere sub-disputen gehad. Veel van deze sub-disputen zijn in de loop der tijden weer opgeheven, andere zijn juist veel later nog opgericht. Momenteel zijn er drie sub-disputen actief bij het CDL, namelijk Prisma, Fière en De Brouwmeesters. Spoedig volgt er meer info over al deze subdisputen.

De Brouwmeesters

Het is drie maanden geweest sinds ons subdispuut is opgericht tijdens de ALV op 3 december 2015. Sinds die tijd hebben we niet alleen enthousiaste brouwers gevonden, we hebben ook al een heel brouwproces afgelopen. Tijdens de opening van het lustrum is er van de dubbels en de trippels genoten waarvan de mout geschroot werd op 2 januari. In die tijd hebben we naar ons proces gekeken en meerdere tips ontvangen, waardoor wij er van uit gaan dat de volgende bieren nog beter van smaak zullen zijn. Ondertussen hebben we al nieuwe ingrediënten ingeslagen en sessies ingepland. Wij proberen om tijdens de lustrumweken nieuw gebrouwen bier te kunnen verstrekken, er zal dan keuze zijn uit maar liefst 3 verschillende soorten bier. Mocht je zelfs nog brouwtips hebben, of lijkt het je leuk om samen met ons het CDL van bier te verstrekken? Neem dan gerust contact met ons op.

Fière

Als praeses van het Chemisch Dispuut Leiden krijg ik ook wat andere eretitels toebedeeld. Over een daarvan zal ik in dit stukje wat verder uitweiden, namelijk Vaendrigh van Fière. Als Vaendrigh heb ik de eer en het waar genoegen het vaandel van Fière met mijn leven te bewaken. Nu hoor ik jullie zeggen: “Fière heeft toch geen vaandel?” Zeker wel, maar zo goed wordt deze beschermd en natuurlijk mijn voorganger Damy Zwagerman, dat deze nog niet door buitenstaanders is waargenomen.
Echter, Fière is meer dan alleen haar Vaendrigh. Fière is namelijk een subdispuut vol met acquisitietalenten die met hun kennis anderen wil helpen hun acquisitietalent verder te ontwikkelen. Dit alles natuurlijk onder het genot van een wijntje. Dit jaar hebben zij hun kennis overgedragen door middel van een acquisitiecursus. Tijdens de acquisitiecursus bespraken zij de fijne kneepjes van het vak. Hoe begin je een gesprek met een bedrijf? Wat voor stappenplan kan je volgen en hoe kom je uiteindelijk tot een contract? Dit heeft vele van de commissies die het CDL rijk is, geholpen om net die extra stap te zetten en de benadering van een bedrijf makkelijker gemaakt. Daarom kan ik ook zeggen dat deze cursus zeker een succes was en er wordt gestreefd deze vaker plaats te laten vinden. Afsluitend hoop ik dat mijn opvolger met net zoveel trots Vaendrigh zal zijn van dit mooie subdispuut en het vaandel met zijn/haar leven zal beschermen.

L.C.D Prisma

L.C.D. Prisma, het meest kleurrijke subdispuut dat het Chemisch Dispuut Leiden rijk is. Opgericht in 2013, houdt dit subdispuut zich nu al een tijdje bezig met het brengen van kleur in de ziel van de medemens. Dit doen wij door middel van intieme activiteiten en uitbundige aanwezigheid bij verschillende feesten en borrels van het CDL. Voornamelijk wanneer het CDL tapt in de Science Club zijn wij als subdispuut trots aanwezig.

Wil jij ook lid worden van dit prachtige subdispuut? Dat kan, tenminste als jij lid bent van het CDL. Je zal onderworpen worden aan onze mooie bekleuring, zodat we zeker weten dat jij degene bent die wij nodig hebben om het subdispuut nog kleurrijker te maken. Voor meer informatie, vraag naar een van de leden van L.C.D. Prisma op het bestuurshok van het CDL of kom tijdens de CDL borrels in de Science Club even langs om met ons te borrelen.

SN17
 
SN17 behoort tot een van de eerste subdisputen die het CDL gekend heeft. Het dispuut is opgericht in 1958 en heeft vele jaren bestaan. SN17 heeft menig activiteiten georganiseerd die varieerden van een gewone borrel tot een theaterbezoek. Helaas heeft het CDL afscheid moeten nemen van SN17 toen het opgeheven werd in 1986. Wil je meer weten over SN17? Klik dan op de volgende link: http://www.sn17.nl/ en neem een kijkje op hun gloednieuwe website!