Gebruikerslogin

         

 

Agenda

Het CDL is de studievereniging voor studenten Chemistry en Molecular Science and Technology (MST) aan de Universiteit Leiden en bestaat al sinds 20 mei 1926. Elk jaar organiseert deze vereniging tal van activiteiten zoals de labjas-pasdag, excursies, lezingen, feesten, borrels, filmmiddagen en studiereizen. Door al deze evenementen ontstaat er al heel snel een hechte band tussen studenten onderling en wordt er tevens een kijkje in de wereld van de chemie genomen.

Voor de beginnende studenten zijn er een aantal speciale activiteiten. Op het eerstejaarsweekend in augustus wordt direct kennis gemaakt met zowel medestudenten als ouderejaars. Verder worden er in het jaar nog tal van activiteiten georganiseerd voor de eerstejaars door de Eerstejaarscommissie (EC), van kroegentochten door hartje Leiden tot lekker uitwaaien op een zeilweekend. Kortom, er is genoeg te doen.

Maar hoe blijf je nu op de hoogte? Eén manier is het in de gaten houden van het CDL-mededelingenbord naast de kantine. Behalve op dit bord zijn posters met aankondigingen vaak door het hele Gorlaeus te vinden. Een tweede manier is het lezen van de Chimica Acta Lugduni, of kortweg de Chimica. Dit blad, dat drie keer per jaar verschijnt, bevat naast een overzicht van de activiteiten allerlei leuke informatie voor en door studenten en personeelsleden. De altijd welkome ingezonden stukken voor de Chimica kunnen natuurlijk altijd worden afgegeven in de bestuurskamer of gewoon simpelweg gemaild naar het bestuur. Een derde mogelijkheid is natuurlijk het bekijken van deze site: op de internetsite wordt alles up-to-date gehouden. De laatste optie is misschien wel de leukste: het bezoeken van de CDL-kamer onderaan in de Schotel van het Gorlaeus. Sinds de verhuizing in de zomer van 2005 heeft het CDL namelijk een stuk meer (zon)licht (met een korte periode in het jaar 2008-2009, waar het CDL de kelder weer aandeed) en komen er ook steeds meer leden even gezellig langs bij het bestuur. Er is altijd wel een bestuurslid te vinden in de bestuurskamer, die bijna dagelijks van 8.45 – 17.00 uur geopend is. Dit bestuurslid voorziet alle vragen graag van een antwoord. En het aanwezige koffiezetapparaat voorziet elk (vermoeid) lid graag van een oppeppend bakje troost.