Lunchlezing Nederlandse Emissieautoriteit event_available Sign up

15 June
13:15 - 14:15
Fysiek! (Locatie volgt)

Beschrijving

Bijna dagelijks zien we berichten voorbij komen in het nieuws, op tv en op sociale media over duurzaamheid, verminderen van uitstoot van broeikasgassen en klimaatdoelstellingen. Maar heb jij wel eens gehoord van emissiehandel en emissierechten? En weet jij af van het bestaan van een CO2-prijs?

Emissiehandel is de handel in emissierechten, die het recht geven om een bepaalde hoeveelheid broeikasgassen uit te stoten. Zo probeert de Europese Unie de uitstoot van broeikasgassen te reguleren en te verminderen. In Nederland beheert de Nederlandse Emissieautoriteit de emissierechten, een bestuursorgaan van de overheid. Op 15 juni zal oud MST-student Hélène van Ostaay vertellen hoe zij bij de Nederlandse Emissieautoriteit terecht is gekomen, wat je hier als scheikundige kan betekenen en wat emissiehandel precies inhoudt. Kom naar deze eerste fysieke lunchlezing van het jaar en leer onder het genot van gratis lunch alles over de Nederlandse Emissieautoriteit! 

De lunchlezing zal om 13:15 uur beginnen. Inschrijven kan via de link bovenaan de pagina.


As the main language used at the Nederlandse Emissieautoriteit is Dutch, the lunch lecture will be given in Dutch as well. Feel free to join if you understand Dutch at a minimal level!