Over ons

Vereniging

Over de vereniging

Het CDL is de studievereniging voor de studenten van de bachelor Molecular Science & Technology (MST) aan de Universiteit Leiden en TU Delft en de master Chemistry aan de universiteit Leiden en bestaat al sinds 20 mei 1926. De vereniging telt anno 2023 rond de 800 leden. Elk jaar organiseert het CDL tal van activiteiten zoals de labjas-pasdag, excursies, lezingen, feesten, borrels, filmmiddagen en studiereizen. Door al deze evenementen ontstaat er al heel snel een hechte band tussen studenten onderling en wordt er tevens een kijkje in de wereld van de chemie genomen.

Voor de beginnende studenten zijn er een aantal speciale activiteiten. Op het eerstejaarsweekend in augustus wordt direct kennis gemaakt met zowel jaargenoten van de studie als ouderejaars. Verder worden er door het jaar heen nog tal van activiteiten georganiseerd zoals activiteiten van de EerstejaarsCommissie (EC), studiereizen naar het buitenland en lekker uitwaaien tijdens het ouderejaarsweekend. Kortom, er is genoeg te doen. Naast de ruim 800 leden die het CDL telt, zijn er ook 6 ereleden! 

CDL Activiteiten

Maar hoe blijf jij nu op de hoogte? Eén manier is natuurlijk het in de gaten houden van deze website en onze Instagram! Daarnaast verschijnt er elke twee weken een activiteitenmail voor alle leden van het CDL. Verder verschijnt ons blad de Chimica Acta Lugduni, of kortweg de Chimica, twee keer per jaar. Dit blad bevat naast een overzicht van de activiteiten allerlei leuke informatie voor en door studenten en personeelsleden en is ook als digitale versie te vinden op deze website! 

Het CDL (Bestuurs)hok

Het CDL hok bevindt zich in de gang tussen het Huygens en het LUMY. Naast dat dit de plek is waar het bestuur dagelijks haar taken uitvoert, is hier altijd een hoop gezelligheid te vinden. Kom een gratis kopje thee of koffie drinken met je mede studiegenoten en schrijf je hier in voor een van de aankomende activiteiten. Het CDL hok is elke dag geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur.

FooBar Borrel

Een zware week colleges gehad of moe van een dag op het lab staan? Kom vooral op donderdagen langs voor de wekelijkse FooBar borrel! Op donderdag is de FooBar geopend voor alle studenten en medewerkers van onze faculteit tussen 17:00 uur en 23:00 uur. Er is altijd een ruim assortiment aan frisdrank, wisselende speciaalbieren en een pilsje kost maar €1,10!