KNCV Avond van de Chemie 2021

Geplaatst in Algemeen, Carrière op 05-07-2021

Beschrijving

Bericht vanuit de KNCV

Afgelopen jaar hebben we vanwege corona een digitale editie van de Avond van de Chemie georganiseerd. Hoe succesvol die digitale editie ook was, we missen de reuring en gezelligheid van een volle zaal. Daarom wagen we dit jaar een nieuwe poging! Met het huidige stappenplan van het kabinet zou het mogelijk moeten zijn op 14 oktober weer een live editie van de Avond van de Chemie te organiseren in het Parktheater in Eindhoven. Wij hebben er nu al veel zin in. U ook?  


Bereid u voor op een prachtige avond
We zijn al volop in voorbereiding om u op 14 oktober van een prachtig programma te laten genieten. We combineren topsprekers uit de chemie met entertainment en een spannend prijzengala waarin talenten in de spotlights worden gezet. We sluiten de avond af met een feestelijke borrel. Uiteraard organiseren we het evenement op een verantwoorde en veilige manier, waarbij we ons aan de dan geldende maatregelen houden.

Programma Avond van de Chemie
Tijdens deze speciale Avond van de Chemie vieren wij dat er weer meer kan en onze sprekers sluiten daarbij aan: de KNCV opent je wereld! De presentatie van de avond is in handen van Esther Thole. Zij begeleidt u door de avond heen.

  • Katrien Keune is Head of Science van het Rijksmuseum. Hier heeft zij de afgelopen tijd veel gewerkt aan de analyse van de Nachtwacht van Rembrandt. Zij deelt haar bevindingen vanuit een chemisch perspectief. Naar verwachting zijn de musea dan weer open en kunt u daarna de Nachtwacht met nieuwe ogen zelf opnieuw gaan bewonderen in Amsterdam.
  • Daarnaast neemt Daniel Blanco u mee in de wereld van het onderwijs. Blanco is werkzaam aan de Radboud Universiteit en is tevens de winnaar van de KNCV Onderwijsprijs 2019. Hij vertelt u over zijn oplossingen tijdens de coronatijd en test live uw kennis in de theaterzaal.
  • De derde spreker houden we nog even als verrassing.

Plus een spetterend prijzengala
Uiteraard kan ook een Prijzengala niet ontbreken. We bieden jong talent tijdens de Avond van de Chemie letterlijk een podium. De Gouden Vlam, Gouden Spatel en Golden Master Award zijn beoordeeld door een vakjury en de winnaar wordt live bekend gemaakt. Bij de Spotlight Prijs bepaalt ú die avond wie de winnaar is. De winnaars gaan naar huis met eeuwige roem en prachtige prijzen!

Graag tot dan!