Vereniging

Over de vereniging

Het CDL is de studievereniging voor de studenten van de bachelor Molecular Science & Technology (MST) aan de Universiteit Leiden en TU Delft en de master Chemistry aan de universiteit Leiden en bestaat al sinds 20 mei 1926. De vereniging telt anno 2021 rond de 800 leden. Elk jaar organiseert het CDL tal van activiteiten zoals de labjas-pasdag, excursies, lezingen, feesten, borrels, filmmiddagen en studiereizen. Door al deze evenementen ontstaat er al heel snel een hechte band tussen studenten onderling en wordt er tevens een kijkje in de wereld van de chemie genomen.

Voor de beginnende studenten zijn er een aantal speciale activiteiten. Op het eerstejaarsweekend in augustus wordt direct kennis gemaakt met zowel jaargenoten van de studie als ouderejaars. Verder worden er door het jaar heen nog tal van activiteiten georganiseerd zoals activiteiten van de EerstejaarsCommissie (EC), studiereizen naar het buitenland en lekker uitwaaien tijdens het ouderejaarsweekend. Kortom, er is genoeg te doen. Naast de ruim 800 leden die het CDL telt, zijn er ook 6 ereleden! Wil je hier meer over lezen, klik dan hier.

CDL Activiteiten

Maar hoe blijf jij nu op de hoogte? Eén manier is natuurlijk het in de gaten houden van deze website en onze Instagram! Daarnaast verschijnt er elke twee weken een activiteitenmail voor alle leden van het CDL. Verder verschijnt ons blad de Chimica Acta Lugduni, of kortweg de Chimica, drie keer per jaar. Dit blad bevat naast een overzicht van de activiteiten allerlei leuke informatie voor en door studenten en personeelsleden en is ook als digitale versie te vinden op deze website! 

Het CDL Bestuurshok

Het CDL hok bevindt zich onderaan in de schotel van het Gorlaeus. Naast dat dit de plek is waar het bestuur dagelijks haar taken uitvoert, is hier altijd een hoop gezelligheid te vinden. Kom een gratis kopje thee of koffie drinken met je mede studiegenoten en schrijf je hier in voor een van de aankomende activiteiten. Het CDL hok is elke dag geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Science Club borrel

Een zware week colleges gehad of moe van een dag op het lab staan? Vergeet dan niet op de donderdag langs te komen voor de wekelijkse Science Club borrel! Op donderdag is de Science Club geopend voor alle studenten en medewerkers van onze faculteit tussen 16:30 uur en 19:00 uur. Er is altijd een ruim assortiment aan wisselende speciaalbieren en een biertje kost maar €1,-! 

CDL-bestuur '21-'22 https://chemischdispuutleiden.nl/storage/app/media/Websitebestuursfoto1.png Science Club borrel https://chemischdispuutleiden.nl/storage/app/media/cropped-images/CDLtapt4-0-0-0-0-1510518557.jpg Studiereis naar Japan, zomer 2018 https://chemischdispuutleiden.nl/storage/app/media/Besturen/cropped-images/DSC08233-89-69-800-533-1538139794.jpg Eerstejaarsweekend '19 https://chemischdispuutleiden.nl/storage/app/media/EJW_2019.jpg Het CDL-hok https://chemischdispuutleiden.nl/storage/app/media/cropped-images/DSC03606-0-0-0-0-1510518403.jpg